قبلترها که خودم کاریکلماتور مینوشتم، نام این قالب را گذاشته بودم «شوخی با کلمات»؛ اما هرگز نمیدانستم که چنین قالبی وجود دارد و در آن نویسندگان بسیار خوبی هم داریم تا اینکه در یکی از لایوهای نویسندگی جناب آقای شاهین کلانتری (مدرس نویسندگی) با این واژه آشنا شدم و بعدها نیز از طریق ایشان با جناب آقای اصغر رضایی گماری و همینطور زنجیروار با نشر خوب آفرینندگان و سردبیر محترم این نشر، جناب آقای مهدی خلیلی نیز آشنا شدم که آشنایی با این عزیزان فرهیخته، یکی از نقطه عطفهای من در نویسندگی بود.
* واژهی کاریکلماتور برای اولین بار توسط احمد شاملو بر روی آثار پرویز شاپور در مجلهی «خوشه» نامگذاری شد. کاریکلماتور از دو واژهی کاریکاتور و کلمه ساخته شده و درواقع همان کاری که کاریکاتوریست در عالم نقاشی و طرح انجام میدهد، اکنون قرار است نویسندگان آن را با کلمات انجام دهند.
یکی از ویژگیهای اصلی در کاریکلماتور آشنازدایی است که در آن نویسنده با گریز از هنجارها و ساخت واژههای جدید و خروج از نرم عادی زبان، اثری ماندگار خلق میکند.*
«خوش به حال ماهی که آب دیده است» مجموع ۹۴ کاریکلماتور خلاق از نویسنده، شاعر و کاریکلماتوریست جوان کرجی (جناب آقای سجاد حقیقی) است که عنوان و طراحی جلد بسیار زیبایی دارد. آقای حقیقی با وجود داشتن مشغلههای بسیاری در این برهه از زندگی، با اشتیاق فراوان در همین مدت کوتاه و با خواندن آثار سایر بزرگان و تمرین و ممارست فراوان، توانستهاند آثار ارزشمندی را به ثبت برسانند.
در کتاب «خوش به حال ماهیها که آب دیدهاند»، دید کاریلکماتوریست به سوژهها، بسیار خلاقانهست و ایشان با دید نویی که دارند ما را لحظاتی به دنیایی از تخیل و تفکر پرواز میدهند.
در پایان از جناب آقای شاهین کلانتری و جناب آقای خلیلی گرامی، ناشر و سردبیر فصلنامهی آفرینندگان و همچنین از جناب آقای اصغر رضایی گماری گرامی بسیار سپاسگزارم که من را با این قالب آشنا کردند.
*پ.ن: بخشی نوشتههای اصغر گماری در مقدمهای این کتاب.
4 پاسخ
زیبا بود
مرسی عزیزم.❤️
سپاسگزارم خانم عبدی که زحمت کشیدید و کتاب را معرفی کردید
محبت شما را فراموش نمیکنم🌷
خواهش میکنم جناب حقیقی گرامی. 🙏🌹🍃