تجربه من از خواندن کتاب:
در ابتدا فکر نمیکردم اینقدر از این کتاب خوشم بیاید، اما دو صفحه اولش را که خواندم، کشش داستان مرا تا آخر ماجرا کشید.
این کتاب، کتاب طنز نیست اما من از طنز کتاب خیلی خوشم آمد و نادر ابراهیمی لابهلای طنزهایش، به نکات جالبی اشاره کرده بود که ذهنم را به خودش درگیر میکرد. مثل این جمله زیبا «ما قبل از هر چیز به رستاخیز اخلاقی نیازمندیم. فقط همین.»
نکته جالب آن بود با خواندن این کتاب، تازه فهمیدم نادر ابراهیمی چه کتابهای نوشتهاند که من حتی اسمشان را هم نشنیدهام!
معرفی کتاب:
شاید بتوان این کتاب را به نوعی زندگینامه (از کودکی تا بزرگسالی) در نظر گرفت با این تفاوت که در آن نادر ابراهیمی به تمام جزئیات زندگی نپرداخته بلکه، تنها به آن جز از زندگیاش که مربوط به کارش بوده بیشتر پرداخته.
نادر ابراهیمی از دوران بچگی با روحیه کار پرورش یافته و تحمل بیکاری را ندارد. بنابراین به محض ورود به نوجوانی، پدرش او را توصیه میکند که دنبال کار بگردد و همین امر باعث میشود او خودش را سربار خانواده بداند و جویای کار.
او یک شغل را تجربه میکند و بنا به دلایلی آن را ول میکند و سراغ شغلی دیگر میرود و آن را هم ول میکند و این چرخه تا جایی ادامه پیدا میکند که دیگر نه خودش به ثبات در یک شغل باور میکند نه خانوادهاش. خب آن دلیلها چه هستند که او نمیتواند در هیچ شغلی بماند؟! او نمیتواند وجدان، عزت نفس و مسائلی که به آن پایبند است را زیر پا بگذارد و همین باعث میشود که نتواند در هیچ شغلی ثابت بماند.
در این داستان نادر ابراهیمی لحظات یاسآور خود را به تصویر میکشد که تا مرز گریهام پیش میرود اما همواره دلی پر از امید دارد. البته در دوران تاهلش وجود همسری که او را تمام و کمال درک میکند، مشکلاتش را قابل تحمل میکند. فکر کنم چهل نامه کوتاه به همسرم را بعد از تحمل آن همه رنج که هر دو کشیده اند نوشته.
این کتاب زبانی صمیمی، صریح و طنز دارد که خواننده از خواندنش هرگز خسته نمیشود و میل دارد یک روزه آن را بخواند!
جرعهای از کتاب:
اگر روح تو، درون تو و قلب تو به چیزی متعالی و اخلاقی وابسته است و نه به مسائل آلودهی معیوب، تو سالم و مستقل و آزادمنشی؛ اما اگر در بهشت خدا هم مزدورانه در پی ارضای تمایلات سودگرانهی خودت باشی، حتی اگر پیراهن خون آلود قدیسان را به تن کنی، چیزی نیستی که نیستی…
__________
عنوان کتاب: ابن مشغله
نویسنده: نادر ابراهیمی
نشر: روزبهان
تعداد صفحات:۱۱۲
✍️بهاره عبدی
آخرین دیدگاهها